Dissabte, juliol 20 2024

Dos pescadors de Bombai s’enfronten al canvi climàtic de diferent manera. Mentre Rakesh aposta per la tradició, Ganesh vol convertir-se en un gran empresari.

França, Índia. 2023. 97’

Direcció: Sarvnik Kaur

Producció: Double 4 Studios Romania i Filmoption International

Idioma original: V.O. Marathi i hindi amb subtítols en català


Sinopsi:

Dos pescadors de Bombai, Rakesh i Ganesh, s’enfronten a grans canvis en la seva professió i la seva vida. Mentre Rakesh segueix apostant per l’herència del Koli, un sistema ancestral de pesca que es regeix pel cicle lunar i les marees, Ganesh s’ha anat allunyant de la tradició i ha intentat incorporar la tecnologia en el seu vaixell pesquer. Rakesh no ha sortit de la Índia i la forma de pesca tradicional li permet seguir mantenint la seva petita família. Ganesh, de la seva banda, s’ha format a Escòcia i té l’ambició de convertir-se en un gran home de negocis. Aquesta diferència ha anat erosionant l’amistat profunda, gairebé com germans, entre Rakesh i Ganesh que, tanmateix, assisteixen indefensos i vulnerables als canvis implacables del mar i el seu comportament a causa del canvi climàtic.


Sarvnik Kaur és una documentalista centrada a explicar històries que amaguen la tensió i el conflicte just sota la superfície d’allò “normal” i “mundà”. El seu primer llargmetratge documental, A Ballad of Maladies, explora la tradició de la resistència política al Caixmir a través de l’obra d’aquells poetes, músics i artistes que han convertit el seu art en armes de resistència durant els períodes d’intensa repressió i violència estatal a la regió. Es va prohibir la seva emissió a la xarxa de televisió nacional, però va guanyar el 64è premi nacional de cinema de l’Índia a la millor Opera Prima el 2017, la millor pel·lícula a la 11a biennal d’Àsia del Sud i el millor documental a la 10a edició de l’IDSFF Kerala. Ha passat tres anys amb els Kolis de Bombai desenvolupant el seu nou documental Against the Tide, pel qual ha rebut diverses subvencions de Sundance Film Fund, Catapult Film Fund, IDFA Bertha, San Francisco Film Fund, AlterCine Foundation, HotDocs Crosscurrents International. També ha participat del Hot Docs Accelerator Lab, IDFA Academy i Chicken & Egg Eggcelerator Labs.

Dijous 26 d’octubre a les 20h al Teatre Seràfics. Preu: 3€

Anterior

Classes de cant. Troba la teva veu amb Júlia Sàbat

Següent

"Danys col·laterals", el 28 octubre a les 19h

Potser t'interessa...