Dissabte, març 2 2024

En un bosc als afores de Barcelona, un pastor i el seu ramat viuen al costat del CReSA, un laboratori dedicat a la recerca en sanitat animal. Mentre el pastor, afectat d’una malaltia dels ossos, és testimoni de la desaparició de la seva professió, els científics del CReSA estan més ocupats que mai investigant una vacuna pel Covid-19.

Catalunya (Espanya). 2023. 74’

Direcció: Pau Faus

Producció: Nanouk Films

Idioma original: V.O.català, castellà, xinès mandarí amb subtítols en castellà

Première: Espanyola

Industry altres anys:no

Premis i Festivals:

HotDocs, 2023 – Canadà

Visions de Réel, 2023 – Suïssa


Sinopsi:

En un bosc als afores de Barcelona, un pastor i el seu ramat viuen al costat del CReSA, un laboratori dedicat a la recerca en sanitat i l’experimentació amb animals. Mentre el pastor, afectat d’una malaltia dels ossos, és testimoni de la desaparició de la seva professió, els científics del CReSA estan més ocupats que mai investigant una vacuna pel Covid-19. Així, per ‘Fauna’ hi desfilen la llibertat de les ovelles del pastor però, també, la seva cara oposada i més fosca, l’empresonament dels animals de laboratori.

Pau Faus construeix una faula de ciència-ficció a través de la qual oposa tradició i progrés, natura i tecnologia per mostrar les contradiccions de la relació entre humans, animals i ciència en la post pandèmia.


Pau Faus, Barcelona, ​​1974. Cineasta, artista visual i arquitecte. Arriba al món del cinema mitjançant projectes audiovisuals vinculats a l’art contemporani, els moviments socials i la comunicació política. La multi premiada pel·lícula Alcaldessa (2016) va suposar el seu debut com a director i guionista. Fauna (2023) és el seu segon llargmetratge documental.

Anterior

'Una botiga on rondinar', el documental del mes de maig, el dia 18 a les 20.30h

Següent

'WHO I am NOT', què fa que algú sigui home o dona?, documental, dissabte 27 maig a les 20h

Potser t'interessa...