Dimarts, abril 23 2024

Què fa que algú sigui home o dona? Qui decideix on és la línia que separa un gènere de l’altre? És realment important aquesta línia? Sharon-Rose Khumalo, una queen de Sud-àfrica, i Dimakatso Sebidi, un activista intersexe, lluiten per visibilitzar la seva diferència en un món organitzat en base al binarisme de gènere.

Romania, Canadà. 2023. 105’

Direcció: Tünde Skovran

Producció: Double 4 Studios Romania i Filmoption International

Idioma original: V.O. anglès i sesoto amb subtítols en català, anglès

Première: Espanyola

Industry altres anys: No

Premis i Festivals:

Thessaloniki Documentary Festival 2023

SXSW 2023

BFI Flare 2023

Frameline 2023

CPH:DOX 2023


Sinopsi:

Què fa que algú sigui home o dona? Qui decideix on està la línia que separa un gènere de l’altre? És realment important aquesta línia? Sharon-Rose Khumalo, una queen de Sud-àfrica, entra en una crisi d’identitat quan s’assabenta que ha nascut amb genètica masculina i que és una persona intersexe. Khumalo entra en contacte amb Dimakatso Sebidi, un activista intersexe que es presenta com a home. Ambdós emprenen l’aventura d’obrir-se al món a través de la càmera per exposar amb intimitat i sinceritat la lluita per visibilitzar i dignificar la diferència de les persones que no han nascut ni homes ni dones en un món organitzat en base al binarisme de gènere. Una mirada curosa i plena d’empatia cap a una comunitat que representa el 2% de la població mundial.


Tunde Skovran va néixer a Transsilvània, Romania. Després de graduar-se el 2005 a la Universitat Babes Bol-yai (Cluj-Napoca, Romania) amb una llicenciatura en Drama, Skovran es va convertir en actriu de repertori al prestigiós Teatre Estatal Hongarès a Cluj-Napoca. Els seus crèdits inclouen produccions sota la direcció de directors de renom mundial com Robert Woodruff, Alain Timar, Gabor Tompa, Silviu Purcarete, etc. El 2008, Skovran va ser nominada al premi de teatre més prestigiós de Romania (Premi UNITER).

El 2014, Skovran va ser reconeguda com una de les joves actrius més prometedores d’Europa Central i de l’Est, i va ser convidada a participar al Talent Campus del Festival Internacional de Cinema de Sarajevo. És també alumna de Berlinale Talent. Skovran va fer el seu debut cinematogràfic a Puzzle (2013), una producció de Castel Film (Romania) i Double 4 Studios (Estats Units), per la qual va rebre premis a la Millor Actriu en un Paper Protagonista en dos festivals internacionals de cinema de Estats Units.

Actualment, Skovran viu a Los Angeles on va ser observadora a The Actors Studio West. Va protagonitzar algunes pel·lícules i el 2016 va crear J.U.S.T. Toys, una productora de teatre que es va convertir en pionera del teatre experimental a Los Angeles. Va produir i va protagonitzar produccions aclamades, l’última de les quals es va estrenar a Broadway el 2019, sota la direcció de Yuri Kordonsky.

Anterior

'FAUNA', un documental que oposa natura i tecnologia, EL 25 MAIG A LES 20:30H

Següent

Aquest cap de setmana arriba la 35 Mostra de teatre Escolar

Potser t'interessa...